top of page
Search
Writer's pictureМ. С.

Летња кампања добровољног давања крви


"Поштовани даваоци, поштовани суграђани,

Позивамо Вас на Летњу кампању добровољног давања крви, која ће се одржати 28.06. 2024. од 9 ч до 16 ч - сала Општине Ивањица.

Летња кампања почеће 1. јуна и трајаће до 30. септембра (четири месеца) и одвија се под слоганом „ ОБОЈИМО ЛЕТО У ЦРВЕНО”.

Потребе за крвљу су свакодневне. Оптималне резерве крви су 4% на број становника, да би крв у сваком моменту чекала пацијента.

Сви учествујемо у обезбеђивању довољних количина крви за пацијенте у болницама: грађани, који имају између 18 и 65 година који дају крв на акцијама које организује Црвени крст, овлашћена трансфузиолошка служба која прикупља, тестира и припрема крв за примену код пацијената којима је потребна ради терапије, лечења или излечења.

Неоходно је да овај круг несметано континуирано функционише, јер свако одступање у овој одговорној области може угрозити нечији живот. Свако од нас познаје или некога коме је потребна крв или коме је крв спасила живот. Неки од нас су даваоци крви а део грађана је већ био међу примаоцима крви или компонената крви.

Искључиво од учешћа грађана на организованим акцијама добровољног давања крви зависе довољне резерве крви за све пацијенте .

Молимо све грађане који су и до сада били одговорни и давали крв да се одазову позивима Црвеног крста и дају . Такође и све оне који до сада нису давали крв, да дођу обаве бесплатан лекарски преглед и по одобрењу лекара дају крв.

Крв је једини лек који нема алтернативу. "

- Ваш Црвени крст

2 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page